Makaron z duszonymi rzodkiewkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny, wiosenny makaron z duszonymi rzodkiewkami. Lekkie danie na upalne dni.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu świderki
    pęczek dużych rzodkiewek (10 szt.)
    mały pęczek natki pietruszki
    3 duże ząbki czosnku
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z duszonymi rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron świderki ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
    Rzodkiewki pokroić na ósemki, przełożyć na patelnię z rozpuszczonym masłem, smażyć na małym palniku przez ok. 5 minut, dodać przeciśnięty czosnek, smażyć jeszcze ok. pół minuty. Gotowe rzodkiewki przełożyć do makaronu, dodać pokrojoną natkę pietruszki, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować