Majonezowy kurczak

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Szybki, soczysty, nieoczywisty obiad.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • Filet z kurczaka lub indyka
    3 łyżki majonezu ( najlepszy kielecki)
    3 łyżki dowolnego keczupu
    Łyżka musztardy ( Np. Delikatesowa Kielecka)
    Łyżeczka ziół prowansalskich
    Pół łyżeczki suszonego czosnku
    Nać pietruszki
    Kilka plastrów sera żółtego lub mozzarella
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Majonezowy kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynata : majonez, keczup, musztardę, zioła i czosnek mieszamy.
    Mięso oczyszczamy i kroimy poziomo na cienkie plastry.
    Nacieramy marynatą. Najlepiej odstawić pod przykryciem na noc w lodówce.
    Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Mięsko układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45min. Po upływie wskazanego czasu dokładamy plaster serka i posypujemy natką pietruszki. Wstawiamy jeszcze na 10/15 min.
    Smacznego!

Porady

Warto podać klasycznie z ziemniakami z wody i np. Duszoną Marchewką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować