Kurczak pieczony miodowo-majonezowy z tymiankiem

0 (0 ocen)

Kurczak pieczony w całości, we wspaniałej i delikatnej marynacie na bazie miodu, majonezu i nutą tymianku. Idealny na uroczysty obiad.

Składniki:

  • -1 duży (ok 2kg) kurczak
    -5 gałązek świeżego tymianku

    Marynata:
    -8 łyżek oleju rzepakowego
    -2 łyżki miodu
    -2 łyżki majonezu
    -1 łyżka suszonego tymianku
    -1/2 łyżeczki soli
    -duża szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kurczak pieczony miodowo-majonezowy z tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka dokładnie oczyszczamy, myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Składniki marynaty mieszamy ze sobą, dokładnie nacieramy kurczaka. Wkładamy na noc do lodówki.
  • 2. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu kładziemy gałązki tymianku. Pieczemy około 90 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować