Keks majonezowy

4.51 (151 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto z majonezem oraz mieszanką skorek owocowych. Najlepiej smakuje polukrowane.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • jajko 4 szt
    mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
    mąka pszenna 1 szklanki
    majonez 5 łyżek
    cukier 0,5 szklanki
    proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
    mieszanka keksowa 1 opakowanie
    olejek pomarańczowy do smaku
    lukier do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.51 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Keks Desery Majonez

Keks majonezowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno wsypać cukier i ubijać do jego rozpuszczenia. Następnie miksując dodawać po jednym żółtku a później porcjami wymieszane mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec ciasto wymieszać z majonezem, wsypać mieszankę keksową i wlać olejek - wymieszać. Ciasto przelać do formy keksowej i piecz w temp. 170 stopni przez 45-50 minut. Polukrować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować