Maczugi drobiowe z dwoma farszami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z pałek z kurczaka usuwamy kości, nacinając ostrym, wąskim nożem miejsce odcięcia od podudzia. Delikatnie ściągamy mięso na dół pomagając sobie nożem. Kość ucinamy przy samej końcówce, zostawiając tylko dolną jej część. Tak sprawione pałki nacieramy marynatą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (lub całą noc). Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Wrzucamy szpinak, wyciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy przyprawami. Chwilę dusimy do odparowania wody. Na drugiej patelni topimy masło. Na masło wrzucamy pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę i starte na tarce pieczarki. Doprawiamy do smaku i dusimy do odparowania wody. Zamarynowane udka nadziewamy farszami i spinamy wykałaczkami w górnej części. Grillujemy na tackach z każdej strony do miękkości mięsa.
Komentarze