Naleśniki z łososiem i mozzarellą

4.5 (184 ocen)

  • 30 min

Przyrządzenie łososiowego przysmaku nie zajmuje dużo czasu, a na talerzu jako przystawka prezentuje się wyśmienicie, a jeszcze lepiej smakuje. Jest bardzo delikatny, lekki i idealnie komponuje się na stole podczas przyjęć.

  • 30 min

Składniki:

  • łosoś norweski wędzony 150g
    natka pietruszki
    szczypiorek
    1 cytryna
    mozzarella
    3-4 łyżki mąki
    1/3 szkl mleka
    1 jajko
    szczypta kurkumy
    przyprawy: bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z łososiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia smażymy na patelni w odrobinie wody skropionej sokiem z cytryny, po 2-3 min z każdej strony. Po usmażeniu rozdrabniamy widelcem na wiórki lub małe kawałeczki i dajemy do miseczki. Dodajemy posiekaną pietruszkę, posiekany szczypiorek oraz mozzarellę startą na tarełku na grubych oczkach. Przyprawiamy bazylią, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem do smaku oraz skrapiamy delikatnie cytryną – odstawiamy na 5 min.
  • 2. Do osobnej miseczki wbijamy jajko i roztrzepujemy, dodajemy mąkę, mleko, przyprawiamy ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i odrobiną kurkumy. Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Smażymy 2 naleśniki na złoty kolor.
  • 3. Następnie, naleśniki smarujemy cienko przygotowanym farszem i zawijamy w ruloniki. Kroimy pod skosem na małe kawałeczki. Podajemy na talerzu jako przystawkę, udekorowaną cytryną, szczypiorkiem i plasterkiem mozarelli.

Porady

Do ciasta naleśnikowego można dodać posiekany szczypiorek. Zamiast naleśników można wykorzystać placki tortilli. Przystawkę mozna podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować