Krokiety z łososiem i mozzarellą

4.5 (156 ocen)

  • 30 min

rzepyszne, chrupiące, delikatne i niesamowicie aromatyczne krokiety z dodatkiem ciągnącej mozzarelli, którymi zajadałam się z przyjemnością!Z równie wielką przyjemnością sięgnęłam po dokładkę!Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 4 szt )

    NALEŚNIKI:

    * mąka – 3/4 szkl

    * mleko – 1,5 szkl

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * duże jajko – 1 szt

    * sól – 1 szczypta

    * olej – 3 łyżki

    FARSZ:

    * tatar z łososia – 200 g

    * mozzarella – 150 g

    * sól – do smaku

    * pieprz – do smaku

    * sok cytrynowy – do smaku

    * świeży koperek – 1 pęczek

    DODATKOWO:

    * jajko + bułka tarta do panierowania

    * olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Krokiety z łososiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    NALEŚNIKI:

    Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą mieszamy.

    Smażymy dość spore cienkie naleśniki.

    Odkładamy w ciepłe miejsce.

    FARSZ:

    Łososia mieszamy w drobno posiekanym koperkiem.

    Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i odrobiną cytryny.

    Mozzarellę ścieramy na dużych oczkach.

    CAŁOŚĆ:

    Naleśniki pokrywamy łososiem i posypujemy startą mozzarellą.

    Zakładamy boki i zwijamy krokiety.

    Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

    Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Mozzarella Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować