naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą

5 (173 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Proste, pyszne i szybkie w przygotowaniu. Można je podawać zarówno na obiad jak i na kolację.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na nalśniki:
    - szklanka mąki pszennej
    - szklanka mleka
    - jajko
    - szczypta soli

    Składniki na farsz:
    - 450 g mrożonego rozrobnionego szpinaku
    - odrobina wody
    - 2 średnie ząbki czosnku
    - 1/2 cebuli
    - 1 łyżka serka topionego
    - pieprz
    - sól
    - kucharek
    - 1 kulka mozzarelli
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO NA NALEŚNIKI
    Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy na gładką masę. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste to dodajemy jeszcze odrobinę mleka. Natomiast jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie to dodajemy jeszcze mąkę. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z dwóch stron.

    FARSZ
    Szpinak wkładamy do garnka. Wlewamy odrobinę wody (tak, aby dno garnka było przykryte cienką warstwą) i gotujemy na małym ogniu. Czosnek i cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku. Następnie dodajemy serek topiony i doprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem.

    NALEŚNIKI:
    Na usmażony naleśnik nakładamy farsz. Na szpinak kładziemy 3 plasterki mozzarelli i zwijamy naleśnik w rulon.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować