Łosoś zapiekany z pesto

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne danie

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 porcje po 125 gr łososia bez skóry
    miąższ z 1 bułki greckiej lub innej
    2 łyżki śmietany 18%
    4 łyżki czerwonego pesto najlepiej domowego
    sok z połowy cytryny
    sól, pieprz cytrynowy lub kolorowy do smaku
    2 łyżki startego parmezanu
    kilka pomidorków koktajlowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Łosoś zapiekany z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety łososia skropić cytryną, oprószyć solą, pieprzem, ułożyć w pojemniku, wierzch posmarować pesto, po łyżce na każdy filet, pojemnik zamknąć i odstawić na noc lub na 2 godziny do lodówki. Następnie połączyć miąższ z bułki ze śmietaną i resztą pesto, wyłożyć na filety z łososia, ułożone w naczyniu żaroodpornym,posypać serem, obok ułożyć przekrojone na pół pomidorki. Zapiec ok 10 minut w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Pomidor Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Post Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować