Łosoś zapiekany w boczku

4.49 (178 ocen)

Wyraziste połączenie smaków

Składniki:

  • 40 dkg fileta z łososia
    15 dkg boczku pokrojonego w bardzo cienkie plasterki
    sól ziołowa
    pieprz cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Łosoś zapiekany w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łosoś w piekarniku 1. Z fileta zdjąć skórę, pokroić w paski i szerokości 2-3 cm i zawinąć w boczek.
  • Upieczony łosoś 2. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 20 minut, do zrumienienia boczku. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować