Łosoś z ziołami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jako że dziś piatek, dziś u mnie kroluje ryba - a najbardziej wlasnie łosoś, rodzina poprostu uwielbia, a dziadek ma co przywozic z zimnej Norwegii :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 średnia (150 g) cebula pokrojona w krążki
    2 (800 g) kawałki z łososia
    1 szklanki wytrawnego białego wina
    1 łyżeczki soli
    1/8 łyżeczki pieprzu
    1 cytryna w plasterkach
    zioła według uznania
    1 woreczek ryżu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włóż wkładkę do szybkowaru, rozłóż na nim cebulę. Połóż rybę na cebuli, polej białym winem. Obsyp rybę solą i pieprzem, ułóż plasterki cytryny na rybie, odkładając 2 plasterki do udekorowania talerzy. Zamknij szybkowar, doprowadź do pełnej mocy gotującej na dużym ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj 6 minut. Zdejmij szybkowar z ognia i wypuść parę z szybkowaru. Otwórz szybkowar, ułóż rybę na talerzach, wyrzuć cebulę i cytrynę. Podawaj gorące z ryżem, przystrojone odłożonymi plasterkami cytryny.

Porady

Zmniejszając liczbę porcji nie zmniejszaj ilości wina.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Łosoś pachnący ziołami

To może cię zainteresować