Wątróbka z warzywami i ryżem

4.5 (141 ocen)

  • 60 min

Smacznie i zdrowo, cos dla ciała i dla zmysłów :)

  • 60 min

Składniki:

  • 600 g wątróbki drobiowej
    3 duże cebule pokrojone w kostkę
    1 pęczek natki pietruszki
    3 marchewki
    brukselka
    fasolka szparagowa
    świeżo mielony pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka z warzywami i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy 1 szklankę wody. Umytą i oczyszczoną wątróbkę kroimy na bardzo małe kawałki, umieszczamy w garnku i zaczynamy gotowanie/duszenie. Wrzucamy wszystkie składniki - marchewka pokrojona w plasterki, brukselka w cwartki, cebula w kostke, fasolka na pol, jedynie sól na sam koniec. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem zaglądając co jakiś czas i mieszając (około 60 minut).
    Wątróbkę z warzywami podałam z ryżem.

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować