Łosoś z piekarnika

4.49 (177 ocen)

  • 40 min

Apetyczna potrawa na święta i niedzielny obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • -1 duży filet z łososia bez skóry i ości
    -sól morska
    -czarny pieprz
    -cytryna
    -masło klarowane
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Łososia podzielić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem, lekko skropić sokiem z cytryny, oprószyć startą skórką z całej cytryny.
    2. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać wiórkami masła. Można również położyć kilka gałązek kopru.
    3. Piec pod przykryciem ok. 25 min. w rozgrzanym piekarniku ok. 200 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować