Buraczki na zimę

4.5 (198 ocen)

  • 40 min

Najlepsze przetwory na zime :)

  • 40 min

Składniki:

  • na 2 kg buraczków
    2 cebule
    1-2 jabłka
    sok z 1 cytryny ( lub 4 łyżki soku cytrynowego )
    pół szkl. oleju lub śmietany
    3 łyżeczki soli
    2 łyżeczki cukru
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraczki na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jednakowej wielkości buraków powinno być w zależności od wielkości szybkowara tak, aby zajmowały max. 3/4 obiętości garnka. Buraki umyć, zalać wodą (do połowy garnka), zamknąć szybkowar i zagotować .
    Od tego momentu gotować buraczki ok 30-40 min.
    Zimne obieram i ścieram na tarce z grubymi oczkami , następnie ścieram obrane jabłka cebulkę kroję w kostkę. Dodaję olej ,przyprawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować