Łosoś pachnący ziołami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kto choć raz spróbuje tej ryby, na stałe wprowadzi ją do swojego menu. Jej smak i aromat wręcz zniewalają.

Składniki:

  • ● 60 dag filetów z łososia bez skóry
    ● 2 ząbki czosnku
    ● sól, pieprz
    ● sok z 1/2 cytryny
    ● 50 ml oleju
    ● 100 ml białego wytrawnego wina
    ● po 1/2 pęczka natki pietruszki, bazylii i trybuli
    ● łyżka octu winnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Filet z łososia

Łosoś pachnący ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy, osuszamy
    i kroimy na 4 porcje. Oprószamy
    solą i pieprzem i skrapiamy
    sokiem wymieszanym z octem.
  • 2. Zieleninę myjemy i osuszamy.
    Obrywamy listki i drobno kroimy. Czosnek obieramy,
    przeciskamy przez praskę i dokładnie
    mieszamy z zieleniną.
  • Łosoś pachnący ziołami 3. Filety układamy na posmarowanych
    olejem kawałkach
    folii aluminiowej. Resztę oleju
    mieszamy z winem i zieleniną.
    Polewamy ryby. Folie zawijamy
    i układamy na rozgrzanym grillu.
    Pieczemy ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować