Łosoś z rozmarynem z grilla z plackami ziemniaczanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia umyć , osuszyć , osolić ,posypać pieprzem i rozmarynem. Odstawić na chwilę do lodówki.
Szpinak rozmrozić . Na patelni rozgrzać masło i zeszklić zmiażdżony czosnek, na to wyłożyć szpinak i wymieszać i dusić przez chwilę ,aż wyparuje woda.
Ziemniaki obrać , umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,odcisnąć wodę. Osolić ,opieprzyć , dodać jajko i mąkę. Wymieszać. Usmażyć małe placuszki na oleju.
Łososia podzielić na 3 porcje i upiec na grillu lub na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony.
Podawać razem z placuszkami ziemniaczanymi szpinakiem.
Porady
Łososia można ułożyć na pierzynce ze szpinaku obok placków.
Komentarze