Łosoś wędzony w jajku i bułce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś nie piątek ale tak mi się zachciało ryby że nie mogłam się oprzeć. Tak więc miałam łososia wędzonego surowego a że ja nie lubię surowej ryby to usmażyłam ją w jajku i bułce. Jeśli nie macie pomysłu na rybę polecam właśnie takie rozwiązanie zawsze to coś innego niż ryba smażona w mące a smak mega.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 g łososia wędzonego,

    3 jajka,

    bułka tarta mielona,

    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś wędzony w jajku i bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Przygotować łososia, przekroić go na pół następnie połówki przekroić wzdłuż. Jajka bez soli roztrzepać widelcem. Gotowy plaster łososia zamoczyć w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej i znowu w jajku.
  • ryba 2. Na patelnię wlać olej lekko go rozgrzać ułożyć namoczone w jajku , bułce i jajku plastry łososia. Położyć je na rozgrzanym oleju i smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Tak postąpić z wszystkimi kawałkami łososia. Usmażone ułożyć na talerzu.
  • ryba 3. Usmażonego łososia przed podaniem skropić sokiem z cytryny jest o wiele lepszy smak. Podałam rybkę z ziemniakami młodymi z koperkiem oraz surówka z kiszonej kapusty. Ryba choć słona ale w połączeniu z ziemniakami i surówką nie jest aż tak wyczuwalna sól.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować