Łosoś pieczony z rozmarynem z dodatkami

4.5 (164 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ryby są zdrowe i smaczne , z dodatkiem buraków i kaszy smakują wyśmienicie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • łosoś;
    kawałek łososia
    łyżeczka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
    szczypta rozmaryny suszonego
    sól morska
    grubo mielony pieprz

    salsa z buraka:
    ugotowany lub upieczony w piekarniku średni burak czerwony
    łyżeczka oleju rzepakowego
    łyżeczka soku z cytryny
    łyżeczka miodu
    sól
    pieprz
    szczypta imbiru suszonego


    kasza z warzywami:
    około 3 łyżek kaszy jęczmiennej
    woda
    łyżka suszonej włoszczyzny
    sól morska
    grubo mielony pieprz


Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś pieczony z rozmarynem z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotuję w wodzie z dodatkiem włoszczyzny. Po odcedzeniu doprawiam do smaku solą i pieprzem.

    Buraka kroję w kosteczkę. W miseczce mieszam olej, miód, sok z cytryny i resztę przypraw. Mieszam z burakiem.

    Łososia skrapiam sokiem z cytryny, opruszam rozmarynem i przyprawami. Zawijam w folię aluminiową i wstawiam do piekarnika na około 10 minut w temp 180 st
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Kasza Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować