Elegancki, a jednocześnie prosty sposób na wykonanie łososia. Sekretnym składnikiem tej potrawy są listki imbirowe, które nadają orzeźwiającego smaku całej potrawie.
0 (0 ocen)
Porady
Korzeń imbiru od jakiegoś już czasu jest popularnym dodatkiem w polskiej kuchni np. do dań z ryb, flaków, drobiu czy jako rozgrzewający dodatek do kawy lub herbaty. Liście i pędy imbiru są również jadalne i mogą być bardzo ciekawym dodatkiem. Można ich używać podobnie jak szczypiorku, czyli np. do kanapek lub sałatek. Pędy i liście mają łagodny imbirowy posmak, który nada przyjemnej świeżości potrawom. Pędy i liście można łatwo wyhodować w domu podobnie jak szczypiorek. Wystarczy do doniczki z ziemią włożyć kawałek kiełkującego korzenia imbiru, żeby po 2-3 miesiącach otrzymać orzeźwiające pędy i listki imbirowe.
Komentarze