• Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna aromatyczna rybka :=)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś świeży, dzwonka: 3 sztuki
    - cytryna: 1 plaster
    - żółty tarty ser: 0.5 szklanki
    - pietruszka gałązka: 2 sztuki
    - bazylia świeża listki: 10 sztuk
    - czosnek ( ząbek): 1 sztuka
    - skorka z cytryny: 1 łyżeczka
    - kminek mielony: 0.5 łyżeczki
    - sól pieprz: 2 szczypty
    - masło, chłodne: 3 plastry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łosoś 1. Steki(dzwonka) myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Czosnek drobno siekamy i nacieramy nim naszą rybę oraz mielonym kminkiem, solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z plastra cytryny posypujemy startą skórką , zieleninką i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Następnie nacieramy naczynie zaroodporne olejem. Układamy na dnie dzwonka łososia i zapiekamy je przez 20 minut w temperaturze 200°C. Wyjmujemy naczynie ,kładziemy na kazdy kawałek ryby plaster masła i posypujemy startym żółtym serem Wkładamy do piekarnika jeszcze na 10 minut i gotowe :-)

    Podajemy z czym kto lubi.
    Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówka z kiszonej kapustki :)

    SMACZNEGO . . . . . .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (191 ocen)

image-115j504

To może cię zainteresować