Lody z awokado bez jajek i śmietanki

4.5 (189 ocen)

  • 6 godz.

Smaczny i zdrowy deser, na który mogą sobie pozwolić nawet osoby na diecie, gdyż awokado jest źródłem cennych witamin.Nie zawiera już dodatkowych tłuszczów, jajek i nadmiaru cukru - samo zdrowie!

  • 6 godz.

Składniki:

  • - 2 dojrzałe awokado,
    - 2 łyżki miodu,
    - łyżeczka cukru trzcinowego,
    - 1/2 laski wanilii lub kilka kropli olejku waniliowego,
    - 1/2 szklanki letniego mleka 0,5 %,
    - odrobina soku z cytryny.
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody z awokado bez jajek i śmietanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, wydrąż miąższ, skrop
    niewielką ilością soku z cytryny (by nie ściemniał).
  • 2. Letnie mleko wymieszaj z miodem, delikatnie spień za pomocą trzepaczki
    lub widelca.
  • 3. Za pomocą blendera lub w mikserze zmiksuj miąższ z awokado,
    mleko z miodem, cukier waniliowy i ziarenka wyskubane z 1/2 laski wanilii
    lub kilka kropli olejku waniliowego.
  • 4. Przełóż do foremek, włóż do zamrażalnika na 4-5 godzin, mieszając
    widelcem 2-3 razy, by lody miały kremową konsystencję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować