Lekki kapuśniak

4.46 (200 ocen)

Lekki i pożywny kapuśniak przygotowany na domowym rosole.

Składniki:

  • 2l. rosołu
    5 ziemniaków
    4 marchewki
    1 pietruszka
    1/3 selera
    1 cebula
    400 g kiszonej kapusty
    1 łyżka majeranku
    1 łyżka lubczyku
    sól , pieprz
    posiekana natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.46 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Lekki kapuśniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować rosół.
    Warzywa obrać umyć.
    Ziemniaki pokroić w kostkę , marchew , pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę posiekać drobno.
    Warzywa dodać do rosołu , gotować 10 min.
  • 2. Kapustę poszatkować , dodać do zupy.
    Doprawić majerankiem , lubczykiem oraz solą i pieprzem.
    ( jeśli kapusta jest zbyt kwaśna przed dodaniem do zupy opłukać pod bieżącą wodą)
    Gotować do miękkości składników.
    Gorącą zupę podawać z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować