Lekka zupa jarzynowa zabielana mlekiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

To propozycja na pyszną, lekką i odchudzoną wersję zupy jarzynowej ale równie smaczną.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średniej wielkości ziemniaki
    1 średniej wielkości marchewka
    2 łodygi selera łodygowego
    kawałek pora ( ok 10 cm )
    200 g różyczek kalafiora
    200 g różyczek brokuła
    2 garście ok 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku cukrowego
    1 ząbek czosnku
    ok 1/2 szklanki mleka
    1-2 liście laurowe
    2-3 ziarenka ziela angielskiego
    sól i świeżo mielony pieprz czarny
    1 łyżka sosu sojowego
    solidna garść koperku
    1 łyżka posiekanego lubczyku
    1 l wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Lekka zupa jarzynowa zabielana mlekiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka z wodą wrzucamy umyte, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, umyta i pokrojoną w dowolny kształt marchewkę, pokrojonego pora oraz łodyżki selera, różyczki kalafiora, brokuła, zielony groszek a także posiekany ząbek czosnku i przyprawy ziele angielskie, liść laurowy i trochę soli. Gotujemy pod przykryciem do miękkości jarzyn a następnie doprawiamy sosem sojowym oraz solą i pieprzem, zabielamy mlekiem i dokładnie mieszamy. Gasimy i na sam koniec wrzucamy posiekany lubczyk i koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować