Lekka zupa jarzynowa z kaszą kuskus

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zupa na bazie jarzyn z dodatkiem kaszy, wybór kaszy jest dowolny ja akurat miałam pod ręką kuskus ale śmiało możemy dodać np. kasę mannę, kaszę jaglaną, czy nawet kaszę pęczak. Bardzo dobra zupa podczas diety oczyszczającej organizm, po przejściu choroby lub po prostu jako zupa wiosenna z udziałem świeżych warzyw. Polecam.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok.3 litry wody
    3 marchewki
    1 pietruszka
    Kawałek korzenia selera
    1 biała część pora
    1 cebula
    Kilka różyczek kalafiora
    Kilka różyczek brokuł
    Kawałek główki kapusty
    2 ziemniaki
    2 liście laurowe
    1-2 ziarenka ziela angielskiego
    3-4 ziarenka pieprzu
    Sól do smaku
    natka pietruszki
    Koperek
    Ok. 2/3 szklanki kaszy kuskus

    Opcjonalnie 1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Lekka zupa jarzynowa z kaszą kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka nalać wody, następnie na grubym tarku zetrzeć obraną pietruszkę i korzeń selera, dodać do garnka. Marchewkę obrać pokroić w kostkę lub plasterki, cebulę pokroić w kostkę, pora w piórka, dodać do zupy i gotować na wolnym ogniu. Dodać ziele angielskie, liście laurowe oraz ziarenka pieprzu. Następnie dodać różyczki kalafiora oraz ziemniaki pokrojone w kostkę oraz kapustę poszatkowaną. Na końcu dodać różyczki brokuł, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki i posiekany koperek. Na końcu też dodajemy masło. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować