Lekka zupa jarzynowa z mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczna, lekka zupa. Bez zagęszczaczy i bez ziemniaków.

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g uda z indyka
    łyżka oleju rzepakowego
    marchewka
    mała cukinia
    4 różyczki brokuła ( u mnie mrożone )
    garść fasolki zielonej ( u mnie mrożona )
    pół żółtej papryki
    pół czerwonej papryki
    pół czerwonej cebuli
    pół małej puszki kukurydzy ( ok 70 g )
    1/4 łyżeczki oregano
    1/4 łyżeczki suszonych pomidorów
    1/4 łyżeczki czosnku po staropolsku
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól i cukier do smaku

    mini mozzarella
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Lekka zupa jarzynowa z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku, na łyżce oleju rzepakowego obsmażyć pokrojone w kostkę mięso tak żeby straciło surowość. Dodać 2 litry gorącej wody. Gotować 20 min. na wolnym ogniu.
    Marchew obrać i pokroić w plasterki. Cukinie też pokroić w plasterki. Można użyć ozdobnego siekacza. Dodać do garnka. Cebulę pokroić w piórka, a papryki w cienkie paseczki. Dodać do garnka. Kolej na mrożonki - brokuły, fasolka. Dotować do miękkości warzyw. Dodać kukurydzę z puszki, suszone pomidory, czosnek, oregano, pieprz czarny świeżo mielony, sól, cukier do smaku. Jeszcze chwilę pogotować i zupa gotowa.
    Zupę podawać gorącą z kulkami mozzarelli.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować