Lekka zupa cukiniowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na leciutką zupę cukiniową. Jest idealna dla osób na diecie.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l bulionu
    2 małe marchewki
    4 małe ziemniaki
    3 średnie cukinie
    200 g jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Lekka zupa cukiniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na gazie stawiamy garnek z bulionem. Obieramy ze skórki ziemniaki i marchewkę, myjemy i kroimy w kosteczkę a potem znowu wkładamy do zimnej wody. Do gotującego się bulionu wkładamy marchew i ziemniaki, zmniejszamy gaz i gotujemy przez 10 minut. W tym czasie cukinię obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach, odciskamy i dodajemy do gotującej się zupy. Przyprawiamy ziołami i solą i pieprzem do smaku. Gotujemy razem jeszcze przez 5 minut. Po tym czasie do jogurtu dodajemy trochę gorącej zupy i go hartujemy. Wlewamy ciepły jogurt do zupy, mieszamy i razem zagotowujemy. Wyłączamy gaz i nalewamy zupę na talerze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować