Leczo z cukinii z kiełbasą i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne i pożywne danie.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
    500 gram dowolnej kiełbasy
    2 marchewki
    500 gram pieczarek
    1 papryka czerwona
    2 cebule
    pieprz
    sól
    przyprawa w płynie
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    odrobina chili
    kminek mielony
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z cukinii z kiełbasą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo z cukinii z kiełbasą i pieczarkami 1. Cukinię obieramy, kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy , dodajemy pokrojone pieczarki, chwilę smażymy, dodajemy marchew startą na tarce o grubych oczkach. Kiełbasę kroimy na półplasterki i podsmażamy.
    Łączymy ze sobą wszystkie składniki doprawiamy do smaku, na koniec dodajemy paprykę drobno pokrojoną i przecier pomidorowy, wszystko raem jeszcze chwilę dusimy do połączenia się smaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kiełbasa Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować