Leczo z cukinią i pieczarkami

4.5 (182 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Do tradycyjnego leczo dodałam cukinię oraz pieczarki i wyszło bardzo smaczne:)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 pętek kiełbasy
    2 duże cebule
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    2 duże pomidory
    1 mała cukinia
    25 dkg pieczarek
    mały koncentrat pomidorowy
    słodka i ostra papryka
    sól i pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu rozgrzewamy olej. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, wrzucamy do rondla. Papryki myjemy, oczyszczamy środki z nasion i kroimy w kostkę. Wrzucamy do rondla. Pieczarki myjemy i kroimy w półplasterki, cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Kiełbasę również kroimy w kostkę i wszystko wrzucamy do rondla. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do rondla. Dusimy wszystko do miękkości, dokładamy koncentrat pomidorowy, doprawiamy przyprawami i gotowe.

Porady

Podajemy że świeżym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Kiełbasa Papryka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować