Do tradycyjnego leczo dodałam cukinię oraz pieczarki i wyszło bardzo smaczne:)
60 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
4-5 pętek kiełbasy
2 duże cebule
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
2 duże pomidory
1 mała cukinia
25 dkg pieczarek
mały koncentrat pomidorowy
słodka i ostra papryka
sól i pieprz
olej do smażenia
Leczo z cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W rondlu rozgrzewamy olej. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, wrzucamy do rondla. Papryki myjemy, oczyszczamy środki z nasion i kroimy w kostkę. Wrzucamy do rondla. Pieczarki myjemy i kroimy w półplasterki, cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Kiełbasę również kroimy w kostkę i wszystko wrzucamy do rondla. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do rondla. Dusimy wszystko do miękkości, dokładamy koncentrat pomidorowy, doprawiamy przyprawami i gotowe.
Komentarze