• 40 min
  • Dla 6 osób

Chyba wszyscy je kochają!
Bardzo łatwe do przyrządzenia, pyszne i sycące danie.

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 cukinie
    2 cebule
    1 żółta papryka
    1 zielona papryka
    1 czerwona papryka
    2 laski kiełbasy śląskiej
    250 g malutkich pieczarek
    1 puszka siekanych pomidorów
    1 ząbek czosnku
    1/2 l bulionu

    PONADTO:

    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    sól
    pieprz
    olej
    2 ziela angielskie
    1 liść laurowy
    1 łyżka przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Leczo

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oleju.
    Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do cebuli, podsmażyć razem.
    Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, chwilę przesmażyć.
    Cukinię dokładnie umyć, pokroić w grubszą kostkę, dodać do warzyw.
    Wszystko zalać bulionem, dodać siekane pomidory, liść laurowy i ziele angielskie i oczyszczone, umyte pieczarki, gotować do miękkości warzyw.
    Kiełbasę pokroić w krążki, przesmazyć na suchej patelni na rumiano.
    Na koniec dodać pozostałe przyprawy, usmażoną kiełbaskę i przecier pomidorowy.
    Gotować 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować