Lazania ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drobno pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem podsmażamy na maśle. Chwile mieszamy i zdejmujemy z ognia. Szpinak drobno siekamy. Wrzucamy szpinak do miski, podsmażoną cebulę i czosnek , dodajemy 2 jajka, ser mozarella, riccotę ,połowę stratego żółtego sera oraz sól i pieprz. Dokładnie wszytkie składniki mieszamy. W osobnej misce wlewamy pomidory i dodajemy bazylię, oragano i doprawiamy pieprzem. Makaron zalewamy wrzątkiem i moczymy minutę . Do naczynia wylewamy połowę sosu z pomidorów. Następnie kładziemy płaty makaronu a na nie wartwę masy ze szpinaku. Przykrywamy makaronem, dodajemy szpinak, ostatnią warstwę makaronu którą polewamy sosem pomidorowym a na samą górę ścieramy resztę żółtego sera. Pieczemy 35 minut.
Komentarze