Lazania ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealne danie dla miłośników szpinaku :)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 9 platrów makaronu lasagne
    200 g świeżego szpinaku
    2 jajka
    1 kulka sera mozarella
    40 g sera żółtego
    250 g sera ricotta
    1 cebula
    1 puszka pomidorów krojonych
    1 główka czosnku
    sól, pieprz
    bazylia,oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Lazania ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drobno pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem podsmażamy na maśle. Chwile mieszamy i zdejmujemy z ognia. Szpinak drobno siekamy. Wrzucamy szpinak do miski, podsmażoną cebulę i czosnek , dodajemy 2 jajka, ser mozarella, riccotę ,połowę stratego żółtego sera oraz sól i pieprz. Dokładnie wszytkie składniki mieszamy. W osobnej misce wlewamy pomidory i dodajemy bazylię, oragano i doprawiamy pieprzem. Makaron zalewamy wrzątkiem i moczymy minutę . Do naczynia wylewamy połowę sosu z pomidorów. Następnie kładziemy płaty makaronu a na nie wartwę masy ze szpinaku. Przykrywamy makaronem, dodajemy szpinak, ostatnią warstwę makaronu którą polewamy sosem pomidorowym a na samą górę ścieramy resztę żółtego sera. Pieczemy 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lasagne Cebula Czosnek Pomidor Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować