Makaron z indykiem, papryką i natką pietruszki

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Makaron z indykiem natką pietruszki i papryką to idealna kompozycja na codzienny obiad. Bardzo proste w przygotowaniu danie . Polecam :)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Filet z indyka 500 g
    Makaron pełnoziarnisty 300g
    Oliwa z oliwek 2 łyżki
    Natka pietruszki 1 mały pęczek
    Słonecznik 1 łyżka
    Ser parmezan 25 g
    Papryka czerwona 2 sztuki
    Suszone pomidory 25 g
    Siemie lniane 1,5 łyżki
    Pestki dyni 1 łyżka
    Sól , pieprz według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pesto Dania z makaronem

Makaron z indykiem, papryką i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedz.
    Filet z indyka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru.
    Następnie dodaj drobno popsiekaną natkę pietruszki , paprykę oraz suszone pomidory.
    Wymieszaj makaron z indykiem i warzywami. Na koniec posyp pestkami słonecznika,dyni siemiem lnianym oraz startym parmezanem .

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować