Pyszna lasagna na bazie beszamelu z ciągncymi serami i chrupiącymi orzechami. Do przygotowania tych lasagni można użyć dowolnych serów. Bardzo szybka w przygotowaniu bezmięsna wersja tego pusznego dania.
0 (0 ocen)
Porady
Mi z tej porcji wyszly 2 blaszki o wielkości 20 na 25 cm. Wasza lasagne powinna składać się max. z 5 warst (płatów makaronu na wysokość), w przeciwnym razie bedzie za wysoka. Jeśli zostanie Wam skladników, zróbcie jeszcze jedną blaszke lasagne. Albo już przystepując do ‘składania’ lasagne rozplanujcie sobie mniej więcej ile blaszek wam wyjdzie (wszystko zależy od blaszek jakimi dysponujecie). Pamiętajcie, że platy lasagne możecie dowolnie przycinać i pamietajcie, że w trakcie pieczenia makaron powiększa swoją objetość więc każda z warstw nie musi być idealnie przykryta płatami makaronu. Jeśli przygotujecie więcej Lasagne możecie ją zamrozić. Gdy będziecie chcieli ja serwować, rozmroźcie i podgrzejcie w piekarniku. Ja bardzo często robię dodatkową porcję Lasagne. W razie niespodziewanych gości lub 'leniwej niedzieli' mam gotowy obiad. Wyciągam ja noc wcześniej z zamrażalnika, wkładam do lodówki i następnego dnia odgrzewam ja w piekarniku. Polecam tą metodę ;)
Komentarze