Kurczak zapiekany w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Posypać przyprawami. Pieczarki wymieszać z mięsem, dodać pieczarki, groszek i starty żółty ser. Przyprawić do smaku.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ciastem, wysypać farsz i przykryć drugim płatem ciasta.
Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody.
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Posypać przyprawami. Pieczarki wymieszać z mięsem, dodać pieczarki, groszek i starty żółty ser. Przyprawić do smaku.
3.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ciastem, wysypać farsz i przykryć drugim płatem ciasta.
Komentarze