Kurczak zapiekany w cieście francuskim

4.5 (184 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smak przywieziony z wakacji na Malcie :)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dkg fileta z piersi kurczaka
    50 dkg pieczarek
    30 dkg żółtego sera
    1 puszka zielonego groszku
    1 duża ecebula
    2 opakowania ciasta francuskiego
    przyprawy:
    1,5 łyżeczki curry
    pieprz, sól
    papryka słodka, suszone chili
    zioła prowansalskie
    kardamon mielony
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Zapiekanki

Kurczak zapiekany w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Posypać przyprawami. Pieczarki wymieszać z mięsem, dodać pieczarki, groszek i starty żółty ser. Przyprawić do smaku.

    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ciastem, wysypać farsz i przykryć drugim płatem ciasta.

    Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Farsz z serem 2. Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody.
    Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Posypać przyprawami. Pieczarki wymieszać z mięsem, dodać pieczarki, groszek i starty żółty ser. Przyprawić do smaku.
  • Gotowy farsz 3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ciastem, wysypać farsz i przykryć drugim płatem ciasta.
  • Gotowe danie 4. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Filet z kurczaka Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować