Brokuły zapiekane w cieście francuskim z serem

4.47 (194 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie danie które zrobisz w pół godziny.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    jeden brokuł
    2-3 ząbki czosnku
    oliwa
    pieprz
    1 łyżeczka soli
    2 garście tartego sera żółtego lub feta
Wystaw ocenę:

4.47 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Zapiekanki

Brokuły zapiekane w cieście francuskim z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brokuł zapiekany w cieście francuskim z serem 1. Brokuła wrzuć na posolony wrzątek i gotuj 10 minut. Odcedź. Na patelni rozgrzej oliwę lub olej i dodaj posiekany czosnek. Dodaj brokuła, dopraw pieprzem i ugnieć widelcem. Rozgrzej piekarnik na 200 stopni C.
    Ciasto francuskie rozłóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Przetnij na pół. Na jedną część rozłóż brokuła tak, aby zostało 2 cm od brzegu. Posyp serem. Na górę nałóż odciętą część ciasta i po brzegach lekko dociśnij widelcem. Przetnij ciasto od góry kilka razy, aby miała gdzie uciekać para. Piecz ciasto ok. 20 minut ( moje piekło się 17 minut) w zależności od piekarnika. Podawaj np. z kefirem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować