Kurczak z pieczarkami i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo proste w przygotowaniu danie. Kurczak podany w niecodzienny sposób bardzo często gości na moim stole. Nie długo....bo szybko znika

  • 60 min

Składniki:

  • 10 pałek kurczaka
    35 dag pieczarek
    1 duża zielona papryka
    1 cebula
    4 łyżki posiekanego koperku
    3 szklanki bulionu
    pół szklanki śmietany kremówki
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki z kurczaka solimy i pieprzymy z każdej strony. Dokładnie umyte pieczarki kroimy w cienkie plastry. Zieloną paprykę kroimy w drobną kostkę. Obraną cebulę także kroimy w drobną kostkę. Szklimy na tłuszczu.
    Mięso smażymy na tłuszczu do czasu aż się ładnie zrumieni. Przekładamy do garnka.Do mięsa dodajemy warzywa. Zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut. Dodajemy posiekany koperek, mąkę rozrobioną w śmietanie. Solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy jeszcze ok. 5 minut. Podajemy na ciepło, najlepiej z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Papryka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować