Kurczak faszerowany mięsem mielonym

4.95 (191 ocen)

Pyszniutki kurczak faszerowany mięsem mielonym, możemy podawać jako wędlinka do pieczywa, lub na gorąco z ziemniakami.

Składniki:

  • kurczak - 1,5- 2 kg
    przyprawa do kurczaka
    farsz: cebula - 1 szt duża
    tłuszcz
    jajka - 2 szt
    mięso mielone - 650 g
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.95 (191 ocen)

Kurczak faszerowany mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć, osączyć, wytrybować kości. Następnie dobrze obsypać wewnątrz i na zewnątrz, kurczaka przyprawą, odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
  • 2. Farsz: Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Do mięsa mielonego wybić jajka, dodać cebulę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
  • 3. Nafaszerować kurczaka, spiąć otwór wykałaczkami , lub zaszyć. Włożyć mięso do rękawa do pieczenia, piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop, przez 1 godz , następnie rozciąć rękaw i piec jeszcze przez ok 25 minut do zrumienienia mięsa. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować