Jestem studentką. W tygodniu często gotuję razem ze współlokatorkami,a w weekendy, gdy jestem w domu,daniami mojego pomysłu karmię rodzinę i mojego chłopaka.
Kurczak z bukietem warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory, paprykę, cukinię
i fasolkę myjemy. Z papryki usuwamy
gniazdo nasienne. Z fasolki
odcinamy końcówki i kroimy
w 3-cm kawałki. Pozostałe
warzywa kroimy w kostkę.
2.Cebulę i czosnek obieramy
i drobno siekamy. Smażymy na rozgrzanej oliwie z odrobiną
przyprawy uniwersalnej. Wsypujemy fasolkę,
podlewamy niewielką ilością
wody i dusimy ok. 5 minut.
Wkładamy cukinię i dusimy na
średnim ogniu, od czasu do
czasu mieszając. Po ok. 10 minutach
dodajemy pomidory
i paprykę. Dusimy, aż cukinia
się rozgotuje. Doprawiamy sosem
sojowym, papryką i solą.
3.Jajka rozkłócamy ze szczyptą
przyprawy uniwersalnej. Mięso myjemy, kroimy
w dość dużą kostkę. Mieszamy
z jajkiem i bułką. Podsmażamy
na rozgrzanej oliwie. Przekładamy
do gotujących się warzyw
i dusimy jeszcze ok. 5 minut
Komentarze