Kurczak z bukietem warzyw

5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Jestem studentką. W tygodniu często gotuję razem ze współlokatorkami,a w weekendy, gdy jestem w domu,daniami mojego pomysłu karmię rodzinę i mojego chłopaka.

  • 30 min

Składniki:

  • ● filet z kurczaka
    ● czerwona papryka
    ● 3 małe pomidory
    ● 10 dag fasolki szparagowej
    ● cukinia
    ● cebula
    ● 2-3 ząbki czosnku
    ● 2 jajka
    ● 3 łyżki bułki tartej
    ● oliwa
    ● mielona ostra papryka
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól
    ● sos sojowy
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z bukietem warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krojone warzywa 1. Pomidory, paprykę, cukinię
    i fasolkę myjemy. Z papryki usuwamy
    gniazdo nasienne. Z fasolki
    odcinamy końcówki i kroimy
    w 3-cm kawałki. Pozostałe
    warzywa kroimy w kostkę.
  • warzywa smażone na patelni 2. Cebulę i czosnek obieramy
    i drobno siekamy. Smażymy na rozgrzanej oliwie z odrobiną
    przyprawy uniwersalnej. Wsypujemy fasolkę,
    podlewamy niewielką ilością
    wody i dusimy ok. 5 minut.
    Wkładamy cukinię i dusimy na
    średnim ogniu, od czasu do
    czasu mieszając. Po ok. 10 minutach
    dodajemy pomidory
    i paprykę. Dusimy, aż cukinia
    się rozgotuje. Doprawiamy sosem
    sojowym, papryką i solą.
  • smażone mięso 3. Jajka rozkłócamy ze szczyptą
    przyprawy uniwersalnej. Mięso myjemy, kroimy
    w dość dużą kostkę. Mieszamy
    z jajkiem i bułką. Podsmażamy
    na rozgrzanej oliwie. Przekładamy
    do gotujących się warzyw
    i dusimy jeszcze ok. 5 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować