Gulasz z bukietem warzyw

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Wyśmienite na uroczysty obiad.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 600 g wołowiny pokrojonej w kostkę lub łopatki wieprzowej
    4 łyżki oleju
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    400 g pomidorów z puszki
    500 g ziemniaków
    200 g marchwi
    150 g pieczarek
    2 liście laurowe
    5 ziarenek ziela angielskiego
    5 ziarenek pieprzy czarnego
    3 łyżeczki vegety
    1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
    1/4 brokuła
    1/4 kalafiora
    20 dag. fasolki szparagowej
    marchew pokrojona w talarki
    lub
    gotowy zestaw bukietu z warzyw- mrożony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gulasz z bukietem warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1, Na patelnię wlewamy olej i podsmażamy przez około 10 minut mięso pokrojone w kostkę i cebulę pokrojoną w piórka.
    2, Gdy mięso będzie podsmażone przekładamy je do garnka i dodajemy czosnek drobno pokrojony, pomidory, marchew i pieczarki pokrojone w kostkę oraz wszystkie przyprawy. Przykrywamy i dusimy 40 minut.
    3, Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i jeszcze dusimy 25 minut. W razie potrzeby doprawiamy solą.
    4, W urządzeniu do gotowania na parze lub garnku gotujemy warzywa.
    5, Mięso podajemy z bukietem warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować