600 g wołowiny pokrojonej w kostkę lub łopatki wieprzowej
4 łyżki oleju
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
400 g pomidorów z puszki
500 g ziemniaków
200 g marchwi
150 g pieczarek
2 liście laurowe
5 ziarenek ziela angielskiego
5 ziarenek pieprzy czarnego
3 łyżeczki vegety
1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
1/4 brokuła
1/4 kalafiora
20 dag. fasolki szparagowej
marchew pokrojona w talarki
lub
gotowy zestaw bukietu z warzyw- mrożony
Gulasz z bukietem warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1, Na patelnię wlewamy olej i podsmażamy przez około 10 minut mięso pokrojone w kostkę i cebulę pokrojoną w piórka.
2, Gdy mięso będzie podsmażone przekładamy je do garnka i dodajemy czosnek drobno pokrojony, pomidory, marchew i pieczarki pokrojone w kostkę oraz wszystkie przyprawy. Przykrywamy i dusimy 40 minut.
3, Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i jeszcze dusimy 25 minut. W razie potrzeby doprawiamy solą.
4, W urządzeniu do gotowania na parze lub garnku gotujemy warzywa.
5, Mięso podajemy z bukietem warzyw.
Komentarze