Kurczak w chipsach

4.5 (2 ocen)

  • 60 min

Z zewnątrz chrupiące, w środku soczyste, zachwycą małych i dużych. ;)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na kurczaka:

    8 udek z kurczaka
    duża paczka ulubionych chipsów
    2 jajka
    5 łyżek mąki
    pół łyżeczki soli
    pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
    pół łyżeczki chilli

    Sos:

    4 łyżki majonezu
    2 łyżki ostrej musztardy
    2 ząbki czosnku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przekąski Chipsy

Kurczak w chipsach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka z kurczaka oddzielamy od kości, skórę odkładamy, kość wyrzucamy (tą małą). Doprawiamy sola, pieprzem oraz chilli.

    Przygotowujemy trzy miski - jedną z mąką, drugą z drobno pokruszonymi chipsami, trzecią z roztrzepanymi jajkami.

    Mięso obtaczamy w mące, następnie w jajku i na końcu w chipsach.

    Układamy na papierze do pieczenia.

    Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem w dolnej części piekarnika, przez trzydzieści minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować