Ziemniaczane frytki jak spaghetti w panierce

4.51 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne i oryginalne frytki ziemniaczane w panierce w kształcie nitek, które powstały w temperówce do warzyw. To doskonała alternatywa dla chipsów, bo na zimno są chrupiące jak chipsy.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5kg ziemniaków
    jajko,
    mała cebula,
    1 łyżka mąki pszennej i ziemniaczanej
    natka pietruszki
    sól ,
    pieprz,
    papryka słodka,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Frytki Spaghetti Przekąski Chipsy

Ziemniaczane frytki jak spaghetti w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy. Ziemniaki nabijamy na widelec i okręcamy w specjalnej temperówce do warzyw z których wychodzi kształt długich nitek. Lekko odciskamy ziemniaki z soku.
  • ziemniaki 2. Do ziemniaków dodaj jajko, startą na tarce cebulę, posiakaną pietruszkę , mąki oraz przyprawy. Mieszamy aż składniki się połączą z ziemniakami.
  • ziemniaki 3. Na patelnie wlej spora ilośc oleju i wyłóż partiami nitki ziemniaczane. Smażymy je na rumiany kolor.
  • ziemniaki 4. Po usmażeniu odsaczamy na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować