Filet w chipsach

4.5 (172 ocen)

Pierwszy raz spróbowałam w ten sposób panierować filet z kurczaka i muszę powiedzieć, że będę to robić częściej. Mięsko jest bardzo chrupiące i ciekawe w smaku.

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    2 jajka
    1/3 szkl mąki
    chipsy serowe
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Chipsy

Filet w chipsach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozciąć na 2 kotlety. Lekko rozbić, przyprawić. Panierować w mące, jajku a następnie w rozkruszonych chipsach. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować