Nuggetsy z kurczaka w panierce z chipsów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić. Podzielić na mniejsze kawałki i rozbić je na cieńsze kotlety. Oprószyć lekko solą i pieprzem. Do głębokiego talerza wbić jajko, rozbełtać dokładnie z mlekiem. Chipsy rozdrobnić tłuczkiem na proszek i wymieszać z bułką tartą.
2.Kawałki kurczaka panierować kolejno w jajku oraz porządnie w rozdrobnionych chipsach. Na patelni rozgrzać dobrze olej. Smażyć kurczaki po kilka minut z każdej strony na średnim ogniu, tak, aby panierka się zrumieniła, a kurczak nie pozostał surowy w środku. Odsączyć delikatnie ręcznikiem papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Porady
Podawać w towarzystwie ulubionego sosu lub dipu, np. majonezowo-ketchupowego lub słodko-kwaśnego.
Komentarze