Kurczak faszerowany mięsem mielonym i pieczarkami

4.5 (187 ocen)

Zawsze gości na świątecznym stole :)

Składniki:

  • 1 kurczak świeży, surowy
    ok 500 g mięsa mielonego, można domieszać też okrojonej w kawałki piersi z kurczaka
    ok 10-15 małych pieczarek
    jajko
    przyprawa do kurczaka
    sól, pieprz, vegeta, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak faszerowany mięsem mielonym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0adungv 1. Z kurczaka wyj,ujemy kości. Następnie wykonujemy farsz- mięso mieszamy z jajkiem, solą, pieprzem, odrobiną vegety i natką pietruszki. Nadziewamy nim kurczaka, na farsz układamy ugotowane wcześniej pieczarki w osolonej wodzie. Zaszywamy kurczaka nicią, tak by farsz nam nie uciekał.
  • image-1l5oy14 2. Kurcaka nacieramy przyprawami, ładziemy na niego łyżkę masłą i pieczemy ok godziny( a nawet dłużej) w zależności jak duży jest nasz kurczak, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, Kurczak powinien być złocisty.

Porady

świetnym dodatkiem do kurczaka jest sos chrzanowy, na który przepis znajdziecie u mnie:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować