BOCZEK FASZEROWANY MIĘSEM MIELONYM

4.5 (159 ocen)

  • 2 godz.

Mojemu mężowi najlepiej smakują rolady pieczone takie domowej roboty, a zwłaszcza boczki faszerowane lubi.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Długi i szeroki płat boczku surowego
    przyprawy wg uznania ja dodałam; sól, pieprz,czosnek,papryki, oregano,majeranek
    Na farsz;
    300g mięsa mielonego
    1 jajko
    1 mała bułka tarta
    sól, pieprz, cebulkę
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Boczek faszerowany mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek obsypujemy przyprawami i odkładamy na całą noc do lodówki.
  • image-1l98vtc 2. Mięso mielone łączymy z resztą składników, formujemy wałeczek i układamy po długości boczku.
  • image-0e4l7p2 3. Boczek dość ciasno zwijamy i spinamy wykałaczkami bądź wkładamy w siatkę. Wstawiamy do nagrzanego do 180st piekarnika i pieczemy tak ok. 90min, jeśli boczek robi się zbyt przypieczony, zmniejszamy temp. do 160st(niekoniecznie)to zależy od piekarnika. Wystudzony boczek wkładamy do lodówki, jest gotowy na kanapki.

Porady

POLECAM DOŚĆ SZEROKI PŁAT BOCZKU,WTEDY PO ZWINIĘCIU I UPIECZENIU ŁADNIE WYGLĄDA. JA MIAŁAM WĘŻSZY I OD RAZU TO WIDAĆ.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować