Kurczaczki z jajka

4.5 (168 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Moja córka była nimi zachwycona.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • jajka 4 szt
    ser żółty 10 dag
    majonez 2 łyżki
    sól,biały pieprz do smaku
    ziele angielskie małe kuleczki na oczy
    papryka czerwona na dzióbki i do ozdoby
    sałata zielona i listki bazylii do dekoracji
    żółty barwnik spożywczy
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kurczaczki z jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo,obrać z skorupki,przekroić na pół i wyjąć żółtko.
  • 2. Z białek ściąć końcówki żeby kurczaczki ładnie stały i włożyć na godzinę do ciepłej wody z dodatkiem barwnika.
  • 3. Żółtka i ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach dodać majonez wymieszać i doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
  • 4. Wyjąć białka z wody osączyć i wysuszyć na papierowym ręczniku.
  • 5. Z masy żółtkowej na białkach uformować kurczaczki zrobić oczka i dziubek.Talerz udekorować sałatą,papryką i bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować