Jajka "kurczaczki"

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Zabawne faszerowane jajka "kurczaczki":)

  • 30 min

Składniki:

  • jaja kurze,
    rzodkiewka,
    kiełki rzodkiewki,
    majonez,
    sól,
    pieprz,
    kilka plasterków ugotowanej marchewki,
    pieprz ziarnisty lub gożdziki
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka "kurczaczki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotować na twardo, wystudzić. Przeciąć, wyjąć żółtka, odłożyć białka. Przygotować farsz - żółtka rozdrobnić widelcem i połączyć z majonezem, posiekaną rzodkiewką, solą i pieprzem. Nałożyć farsz do jednej części białka, nałożyć kiełki rzodkiewki i przykryć drugą nafaszerowaną połówką jajka. Z marchewki zrobić grzebyki i dzióbki, z pieprzu lub goździków oczy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzodkiewka Kiełki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować