kurczaczki z jajek

4.49 (170 ocen)

  • 45 min

Jajka faszerowane z pieczarkami w formie małych pisklakow.Ładnie dekoruje stół swiateczny.

  • 45 min

Składniki:

  • 8 jaj ugotowanych na twardo,
    1,5 łyżki majonezu,
    1/2 łyzki smietany 12%,
    1 szklanka marynowanych pieczarek,
    4-5 pędów czosnku,
    3 łyzki posiekanego szczypiorku
    sol, pieprz,maga
    pieprz w ziarnkach
    marchewka ugotowana-u mnie ze sloika z marynowanych pieczarek
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Kurczaczki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja przekrawamy na 2/3 wysokosci,wyjmujemy zółtka.
    W białkach wycinamy małym nożem "ząbki".Dół bialka podcinamy na rowno, zeby kurczaczki sie nie przewracały.
  • kurczaki 2. Do żołtek dodajemy majonez, smietanę, szczypiorek, posiekany czosnek.pieczarki kroimy w bardzo drobna kostke i tez wrzucamy do zoltek.Przyprawiamy wedle gustu.Powstała mase wkladamy do rekawa cukierniczego i wyciskamy ja do wiekszego białka.Przykrywamy mniejszym bialkiem.
  • kurczaki 3. Z ziaren pieprzu robimy oczy, a z ugotowanej marchewki dziobek.Marchewke mozna zastapic np.czerwona papryką.Wstawiamy do lodowki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować