Kulki z żółtego sera

4.99 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Serowe kulki to idealny dodatek do mięsa. Świetnie też smakują z sosem czosnkowym.

Składniki:

  • 5 białek
    2 szkl. startego pikantnego żółtego sera
    1/4 szkl. bułki tartej
    sól
    pieprz
    ostra mielona papryka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kulki z żółtego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z odrobiną
    soli. Wsypujemy ser i bułkę tartą. Doprawiamy. Delikatnie
    mieszamy
  • 2. Z masy formujemy kulki wielkości włoskiego orzecha. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować