Kruszonka do pieczonych ciast i deserów

4.84 (213 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jedna z najlepszych kruszonek ,które używam od dawna i nigdy mnie nie zawodzi. Kruszonka bardzo dobrze trzyma się ciasta i nie roztapia sie podczas pieczenia,a cała magia dobrej kruszonki to schłodzenie jej w lodówce przed pokruszeniem na ciasto.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Kruszonka:
    1 szklanka mąki,
    100 gramów zimnego masła 82%
    cukier waniliowy,
    3 łyżki cukru.
Wystaw ocenę:

4.84 (213 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto drożdżowe

Kruszonka do pieczonych ciast i deserów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruszonka:
    Zimne masło posiekaj na drobne kawałki , włóż do miski ,dodaj cukry i mąkę. Następnie delikatnie ściskamy składniki między palcami, aby powstała kruszonka.
    Gdy kruszonka jest już gotowa wstawiamy ją do lodówki lub zamrażarki na minimum 30 minut przed pokruszeniem na ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować