Czekoladowa polewa do ciast i deserów

5 (1 ocen)

Najlepsza polewa jaką znam, prosta, szybka, lśniąca nawet po zastygnięciu.

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao
    100 ml śmietanki kremówki + łyżka cukru z wanilią
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Czekoladowa polewa do ciast i deserów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1huqin6 1. Czekoladę połamać na kawałki, śmietankę z cukrem doprowadzić do zagotowania i od razu wlać do miski z czekoladą, mieszać aż do jej rozpuszczenia, pod koniec dolewać olej małym strumieniem.

Porady

Bardzo szybko się robi, bez kąpieli wodnej, jest aksamitna w smaku i błyszcząca z wyglądu, bardzo polecam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować