Czekoladowa polewa do ciast i deserów

  • wyświetlono: 846 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 0

Najlepsza polewa jaką znam, prosta, szybka, lśniąca nawet po zastygnięciu.

1545998009610

Składniki

200 g gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao
100 ml śmietanki kremówki + łyżka cukru z wanilią
1 łyżka oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Czekoladowa polewa do ciast i deserów

  • image-1huqin61. Czekoladę połamać na kawałki, śmietankę z cukrem doprowadzić do zagotowania i od razu wlać do miski z czekoladą, mieszać aż do jej rozpuszczenia, pod koniec dolewać olej małym strumieniem.

Porady

Bardzo szybko się robi, bez kąpieli wodnej, jest aksamitna w smaku i błyszcząca z wyglądu, bardzo polecam.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycieCiastoczekoladaDeserpolewa

Komentarze

Podobne przepisy

polewa czekoladowa

Dodane przez: capri

polewa czekoladowa wg Ewy

Wypróbowałam ją metodą wielu prób...

Gotowa polewa

Dodane przez: 2milutka

Idealna polewa czekoladowa

Dobrą polewę do ciast ciężko zrobić...

image-14qpjhy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Polewa czekoladowa

Z polewą czekoladową zawsze miałam...

image-0rxrss8

Dodane przez: Ewa Kuropacińska

polewa czekoladowa

jest bardzo prosta, a ciasto wygląda...

Dodane przez: an1a33

Polewa kakaowa do ciasta

Pasuje np. do makowca, sernika

image-0v5jdlu

Dodane przez: mamajagody_2010

Kruszonka do ciast, deserów, lodów

Super dodatek do posypania ciast,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE